fbpx

« LITTLE ITALY/PETITE ITALIE » I MONTREAL HEJAR PÅ ALLA UTOM SVERIGE

Bara några dagar innan VM i fotboll, på Sveriges Nationaldag, utmanar stadsdelen Little Italy/Petite Italie i Montreal alla svenskar via ett öppet brev som publicerats i en av Göteborgs dagstidningar.

För första gången sedan 1958 deltar inte Italien i VM i fotboll. Detta på grund av att de blev utslagna i kvalet mot Sverige.

Det har Little Italy/Petite-Italie i Montreal har inte glömt.

« Vi förnekar det inte, för oss är « Gli Azzurri » mer än ett fotbollslag. Det är en passion som förenar alla generationer Italienare som bor utomlands », förklarar Cristina D’Arienzo, generalsekreterare för handelsföreningen i Little Italy/Petite-Italie i Montreal. « Det gör lite ont i hjärtat att heja på Mexiko, Sydkorea och Tyskland, men vi tycker det är på tiden att vi utser Sverige till vår nya ärkefiende », tillägger hon ironiskt.

Rivaliteten mot Sverige, som väckts ur sin i dvala i och med utslagningen i kvalet och stjärnmålvakten Gianluigi Buffons påtvingade avgång, kommer kanske resultera i att förena alla italienare som finns spridda över världen. « Målet var inte bara att samla alla boende och fotbollsfans i Little Italy/Petite-Italie, utan även att vinna alla Italienska fans hjärtan över hela världen, var de än befinner sig, även i Sverige », förklarar Xavier Blais, biträdande creative director hos Rethink, byrån som utvecklat kampanjen. « Genom att ge tillbaka färgerna till alla italienare i världen, hoppas vi kunna väcka en känsla av stolthet hos denna hårt sammansvetsade globala gemenskap », tillägger Maxime Sauté, som också är biträdande creative director hos Rethink.

Faktum är att den kreativa byrån Rethinks kontor i Montreal har skapat en fotbollshalsduk innehållandes färgerna från alla lag som deltar i VM, förutom Sveriges. Denna unika detalj kommer, tillsammans med en rad andra speciella dekorationer, att pryda caféer och uteserveringar i Little Italy/Petite Italie i Montreal under turneringen i syfte att stötta alla lag utom Sverige.

Mellan 14 juni och 15 juli, bjuder « la Piccola Italia » i Montreal in alla italienare, var de än befinner sig i världen, att heja på alla lag som tagit sig till VM i fotboll, samt att dansa till rytmen av Sveriges nederlag.

Retour à la liste